RECURSOS EDUCATIUS PER A L'OCI I L'ENTRETENIMENT PER A PERSONES AMB NEE

Recursos tecnològics pels dies de confinament

Aquests dies, arran de la situació extraordinària causada per la crisi sanitària del COVID-19 han aparegut a la xarxa diferents persones i professionals que ens proposen espais web amb infinitat de recursos per ajudar als petits de casa a distreure’s, passar-s’ho bé i, sobretot, continuar aprenent. Des d’AMPANS us les compartim amb l’esperança que us puguin ser útils per portar aquesta situació el millor possible. 

El Departament d’Ensenyament, de manera permanent, disposa d’una sèrie d’eines i recursos que també us poden ser molt útils:

1. Portal educatiu Edu365

Ens ofereix una sèrie de recursos organitzats per etapes educatives que poden ser molt interessants. Hi podeu accedir des d’aquí

A l’apartat Infantil/jocs: Podem trobar jocs tant bonics com:

Bohoboo

Jocs per habilitats amb el ratolí i el teclat
Aquí

Ara i Belbo

Activitats per a l’atenció i la percepció visual (es requereix Flash): 
Aquí

Tree house game

Pinta i juga amb diferents jocs online: 
Aquí

Peppa Pig

Pinta i juga amb diferents jocs online: 
Aquí

2. Xaraxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC)

Destina un apartat de la seva web a recursos destinats a la diversitat i a les Necessitats Educatives Especials. Hi podeu accedir a través d’aquest enllaç.

D’entre tots els recursos que trobem en aquest enllaç, us en ressaltem alguns que us poden interessar:

La Mosqueta

Portal d’aplicacions per a nens i nenes amb NEE (causa-efecte, contes, pintar...)
Aquí

Contes SPC

Contes elaborats amb pictogrames SPC.
Aquí

Activitats causa-efecte

A la web Educ@conTIC podeu trobar activitats causa-efecte.
Aquí  

En teniu una selecció per escollir, des d’enllaços que ens redirigeixen a altres webs, fins a apps descarregables.

Recursos tecnològics per treballar amb infants amb TEA

Si el que us interessa és disposar d’eines i recursos més específics, també hem fet una selecció de recursos tecnològics per treballar amb infants amb TEA i altres necessitats educatives especials.

Si volem aprendre a través de contes

La ONG Aprendices Visuales, ofereix a la seva pàgina web una sèrie de recursos molt interessants.

Les famílies es poden inscriure de manera gratuïta a la web i, així, es podran descarregar els recursos que més els interessi; entre els quals trobem:

  1. Dins de la col·lecció APRENDE trobem 15 contes perquè els nens i nenes aprenguin tasques d’autocura personal, rutines i emocions.

També us podeu descarregar, gratuïtament, l’APP interactiva JOSE APRENDE.

  1. Dins de la col·lecció DISFRUTA trobem 5 contes amb pictogrames. D’aquests 5 contes, en trobem 3 en format d’aplicació interactiva disponibles per iPad i Android.

La web FUNDACIÓN ORANGE ofereix un portal de recursos. Concretament, a la pàgina disposem d’un ventall d’aplicacions molt interessants en diferents situacions i moments. Us expliquem alguns exemples que us poden ser útils a continuació:

Si volem disposar d’una agenda

In TIC – Agenda és una eina multimèdia gratuïta i compatible amb Windows que actua com a una agenda convencional. Disposem de 3 models d’agendes diferents (diària, setmanal o lliure), que escollirem en funció de la nostra capacitat d’anticipar, comprendre i gestionar la quantitat d’informació i esdeveniments.

En aquest enllaç trobareu tota la informació de l’eina i l’accés per descarregar-la, ja sigui per ordinador (PC) o mòbil.

El Centre Aragonès per a la Comunicació Augmentativa i Alternativa; ARASAAC ens ofereix una web amb recursos gràfics i materials per a facilitar la comunicació i l’accessibilitat cognitiva a totes aquelles persones que puguin presentar necessitats de suport en aquestes àrees. 

Dins d’aquest espai web trobem diferents recursos, tots ells molt interessants. Us en compartim alguns exemples:

Si volem cercar activitats amb pictogrames per temàtiques

Disposem d’un cercador dins l’apartat materiales de la web. Des d’aquest apartat podrem trobar materials que poden ser del nostre interès.