Llegats Solidaris

AMPANS és un projecte que ha rebut el suport de persones solidàries i l'ha sabut transformar en vides dignes, drets i oportunitats. Des dels inicis, AMPANS ha rebut donacions de caire molt divers que l'han ajudat a fer realitat els seus projectes d'atenció i acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport.

Aquestes donacions arriben en format econòmic mitjançant aportacions de particulars, sovint petites però constants. També n'arriben de part d'empreses, institucions i, de caire patrimonial, de famílies que han volgut deixar el seu llegat o una part del seu llegat a AMPANS, perquè es transformin en oportunitats per les persones amb discapacitat intel·lectual.

Com ha transformat AMPANS alguns dels llegats que ha rebut

Santa Maria de Comabella
Santa Maria de ComabellaSantpedor
Una donació feta en vida per la família formada per Julio Payás i Rosa Puigarnau, i transformada en una escola, una residència, un garden, un centre ocupacional. Aquesta donació va significar un abans i un després per a l'entitat.
Urpina
UrpinaSant Salvador de Guardiola
Una donació feta en vida per la família formada per Joan Vila i Dolors Isern, i transformada en una llar, vinyes, granja i formatgeria. Un projecte que obria noves oportunitats per a les persones en un entorn rural.
Casa Magnet
Casa MagnetManresa
Assumpció Solernou va deixar el domicili familiar a AMPANS com a llegat pòstum. L'entitat va transformar la casa en apartaments que acullen persones en procés d'emancipació. Reben suport puntual en aspectes de la vida quotidiana perquè puguin viure sols o amb la seva parella.
Edifici Prudenci Comellas
Edifici Prudenci ComellasManresa
Donació en vida de Filomena Álvarez d'uns pisos en un bloc del carrer Prudenci Comellas de Manresa on l'entitat ha projectat l'habilitació d'apartaments d'acollida per a joves tutelats que han arribat a la majoria d'edat i han hagut d'abandonar la llar que els va acollir durant la seva infància i adolescència.

Les donacions ens arriben per diferents camins: per llegat testamentari de donacions patrimonials en vida, de donacions econòmiques que formen part de la missió d'una entitat, de donacions d'empreses que vetllen pel compliment de la Llei de la Discapacitat (antigament LISMI), i d'aportacions econòmiques de particulars.

Totes i cadascuna de les donacions que rep AMPANS, petites o grans, mereixen el més sincer agraïment de l'entitat.