Serveis, programes i suports

A banda dels centres i serveis d'atenció a les persones, AMPANS disposa de programes i recursos dirigits a les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual per facilitar la conciliació laboral, l'intercanvi d'experiències, el suport especialitzat, i contribuir a la millora de la qualitat de vida familiar i social.

ajuda mutua

GRUPS 
D'AJUDA MÚTUA

Es tracta de petits grups formats per pares per a donar suport tant en la vessant personal com emocional (suport psicològic) a les famílies de les persones amb discapacitat. Per mitjà d’aquests grups es canalitzen experiències similars en l’atenció a les persones (fills), serveixen també per reduir l’aïllament social i per generar un fort sentiment de pertinença i solidaritat.

servei acollida

SERVEI
D'ACOLLIDA

Servei d’acollida al matí a l’escola Jeroni de Moragas que permet facilitar la conciliació laborals. Funciona de dilluns a divendres segons el calendari escolar. Les famílies que ho necessitin poden portar els seus fills a partir de les 8.45 h. No cal avís previ per a la utilització del servei tot i que si és possible es recomana anticipar-ho al centre.

El servei té una quota diària per a ús esporàdic del servei o bé una quota mensual per a ús regular.

 

respirs

RESPIRS

Els serveis de respir estan adreçats a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual que, per raons de necessitat o descans, requereixen d'una acollida temporal del seu fill o filla.

  • Els serveis de respir tenen tres modalitats segons les característiques de la persona atesa i de la demanada del servei.
  • Programa de respir de llars-residències
  • Programa de respir a la Residència Julio Payas
    Programa de respir en famílies (SERFA)

*Per sol·licitar places de respir poseu-vos en contacte amb el vostre centre/servei.

Vacances d'Estiu 2020 - Federació ACELL
Informació    Autorització    Covid 19

personal suport

PERSONAL
DE SUPORT

Oferim a les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual la possibilitat de disposar de temps de descans i oci i de professionals que contribueixen a la millora de la qualitat de vida familiar i social, mitjançant els serveis especialitzats de suport puntual. Més informació aquí.

*Servei amb la col·laboració de Dincat.

Escola estiu

ESCOLA 
D'ESTIU

L'escola d'estiu ofereix activitats d'oci infantil i juvenil aprofitant el bon temps: piscina, tallers, excursions, jocs, esports... L'edició 2020 ve marcada pel Covid i s'adapta a les mesures de seguretat i prevenció que estipula el Departament d'Educació, amb un format més reduït de l'habitual, sense servei de menjador ni de transport

Localització: Escola Jeroni de Moragas
Període: del 29 de juny al 24 de juliol
Horari: dilluns a divendres de 9.00 h a 13.30 h

*No hi ha servei de menjador ni transport

Com fer les inscripcions?

Telemàticament omplint aquesta documentació i enviant-la per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

En cas de no poder-ho fer telemàticament, es podrà fer presencialment amb cita prèvia, trucant al 938 321 956.

Transport

SERVEI DE
TRANSPORT

AMPANS ofereix un servei de transport organitzat (no adaptat) per a poder desplaçar-se des de la llar o domicili de la persona fins als diferents centres diürns d’AMPANS. El servei funciona de dilluns a divendres segons el calendari dels diferents centres.

El transport està subvencionat pels alumnes que assisteixen a l’escola Jeroni de Moragas. Per les persones d'altres serveis (adults) té una quota mensual. Per accedir a aquest servei, cal fer una sol·licitud prèvia a cada centre.

Hi ha una ruta establerta pels municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Torruella de baix, Artés, Sallent, Balsareny, Navàs, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Marti de Torruella, Callús, i Súria.

En el cas de requerir un servei de transport adaptat per problemes de mobilitat, el treballador/a social del centre pot informar dels passos per sol·licitar-ho.